С препечените филийки – до тук

време за прочит: 1 минута

С гости от Германия посетихме ресторант в Симеоново. Собственика, реши сам да обслужи масата. Стартира с печени филийки на скара намазани с мазнина и самардала. Ефекта обаче беше обратен. Един от гостите вдигна голям скандал, че филийките припечени на скарата са канцерогенни. Собственика, тогава за компенсация донесе  бутилка вино. Ами то от препечените филийки по-хубаво няма. Оказва се,  че не е така.

Учени от университета в Колорадо са установили, че  леко препеченият хляб е толкова опасен, че лесно може да мине за химическо оръжие.

 Експертите са провели експерименти с препечен тост, инсталирайки десетки сензори в кухнята. Те са били изумени, колко много вредни вещества се намират на повърхността на този тост. Оказало се, че препечения хляб значително надвишава замърсяването от уличния газ.
Когато тостера се нагрява, хлябът и особено неговите трохи излъчват редица вещества, включително етанол, който е страничен продукт на дрождите. Препечените  до златисто-кафяво филийки  излъчват 300–400 микрограма на кубичен метър, а леко изгорените – 3-4 хиляди микрограма. Това е 15 пъти по-високия праг на безопасна концентрация на това вещество, определен от Световната здравна организация.
Руските учени добавят, че всички пържени ястия по някакъв начин вредят на здравето. Например, пърженето с нискокачествено растително масло запълва храната с транс-мазнини, което кара тялото да повиши нивото на лошия холестерол, от който страдат сърцето и кръвоносните съдове.
Също така, те назоваха продукти, приближаващи преждевременната смърт. Оказа се, че това е всяка пържена храна.
източник: tass.ru

2 КОМЕНТАРИ

  1. Германците не са хората които ще ни казват кое е полезно и кое не.От нашия хляб и техния има голяма разлика.

  2. Ще кажа следното:Гостите от Германия са се държали грубо,а относно филийките-добре препечени и най-вкусни са върху печка на дърва,със свинска мас и шарена сол са ❤️Убиват ни Е-тата,ГМО-тата и други подобни.Ще продължавам да се “самоубивам” с филийки,а супер интелигентните дойчовци да си ядат там ГМО наденичките и да се научат,че на чуждо място трябва да уважават домакините,преди всичко!Ако тази история е просто художествена измислица,то,убедена съм и на авторът не му пука за химическия анализ на продукта “печена филийка”. 😉😁

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук