Спират камионите с животни при 35 градуса

време за прочит: 2 минути

След Испания и Румъния, за които вече писахме, Нидерландия е третата страна, която издаде наредба относно транспортирането на животни.

Камионите за животни, които нямат система за охлаждане, вече не се допускат на пътя в дни, когато е 35 или повече градуса. В дни, когато е 33 градуса, автомобили, които нямат механична вентилационна система, не се допускат на пътя. 

За да се компенсират производствените загуби, които могат да възникнат през горещите през седмицата, поради забрана за превоз на добитък по време на високи температури. Ще бъде разрешено съботното клане.

 При външна температура от 33 градуса по Целзий ще бъдат предложени възможности да се започне клането по-рано и, ако е необходимо, да се използва събота като дневна смяна, за да се компенсира загубата на продукция през седмицата.

Ако превозвачът на добитък поиска сертификация на транспорт, по-дълъг от 8 часа, по време на който прогнозираната температура ще надвиши 30 градуса по пътя, ще се отказва сертифицирането. Изключение може да бъде направено, ако кандидатът може да осигури планирано пътуване, при което въз основа на прогнозата температурата никога няма да надвиши 30 градуса (например с шофиране през нощта) или транспортът се извършва с камиони с активно охлаждане с достатъчен капацитет.

DW

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук