Млечни капсули от кобилешко мляко

време за прочит: 2,5 минути

Кобилешкото мляко е изящен натурален продукт. Нашите кобили всеки ден играят със своите жребчета на пасището и се радват на природата. Млякото от кобила се обработва много внимателно, чрез сушене, чрез замразяване и след това се пълни във вегетариански целулозни капсули. Богато на витамини, микроелементи и здравословни мастни киселини, кобилешкото мляко е идеална хранителна добавка. Характерно е с лесната усвояемост и стимулирането на много метаболитни процеси, особено регенерацията на червата. Да не забравяме положителните ефекти върху имунната система и различни кожни раздразнения.

Тъмното стъкло предпазва капсулите от светлина и гарантира дълъг срок на годност без загуба на качество.

В опаковка има 120 капсули, при дневен прием на три капсули за курс от 40 дни. Цената е ясна –  89.00 швейцарски франка.

Тези капсули се произвеждат в стопанството на Тамара Вюлсер, която е реализирала една своя мечта. Тя управлява ферма за коне. Породата е тежкия „студенокръвен“ Арденски кон.

Тамара винаги е обичала конете. Първо тя е имала понита, с които има известен успех в спортни турнири.  Преди година внася три кобили от добри линии от добри развъдни компании от Люксембург и Белгия. Точно там са Ардените. Сега броят на конете е вече 15.

Защо точно такъв, а не местен Фрайберг например?
– „Искахме нещо специално, нещо, което би било по-търсено на пазара“ – потвърждава партньорът й Бернхард Бютикофер, който е инженер по земеделие. Преди година те успяват да закупят малка ферма от 7,5 хектара.

– “Ардените са много добронамерени, така че идват веднага когато ги повикате и са възприемчиви към гушкането. Разбира се, че можете да ги яздите” –  казва Тамара.
В ранчото се предлага конна езда и лагери  за деца. Размерът на конете, тежащи около тон, също очарова малките.

Жребчетата имат способността да сучат при всяка възможност. Кобилите не могат да напълнят вимето си като крава. Въпреки това кобилата произвежда до 20 литра мляко на ден. Преди доенето, малките се отделят от майката за около два часа. Ако искате да доите, трябва да сте много чувствителни. «Ако само най-малкото нещо не пасва, няма мляко и доенето е невъзможно. »

Доилната машина е често срещан модел, използван при козите. Млякото до два литра на доене от кобила се замразява след доене. След това, периодично се пълнят капсулите. Това става в лаборатория след необходимите изследвания.

 Млякото на кобилата е  подобно на човешката кърма. С почти 2 процента мазнини и 2,5 процента протеини, кобилешкото мляко е с по-ниско съдържание от кравето мляко. Тъй като съдържанието на албумин и глобулин съставлява повече от половината от протеина, това има положителни ефекти върху имунната система. Съдържанието на лизозим е около 26 пъти по-високо, отколкото в кравето мляко. От векове е известно, че кобилешкото мляко има лечебен ефект при кожни заболявания като невродерматит или псориазис. Високият дял на млечната захар се усвоява по-бавно, отколкото при кравето мляко. Това се отразява на бифидусната флора в червата и нормализира храносмилането. Освен това съдържа около 150 mg / l аскорбинова киселина, т.е. витамин С.

източник:bote.ch

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук