Фуража за козите по-скъп

време за прочит: 1 минути

Тази информация е за испанските козевъди.
В Испания, платформата Silum, към Министерството на земеделието, рибарството и храните (MAPA) наблюдава цените на фуражите и  дава информация веднага за изминалия месец. Днес е публикуван анализа за месец май.
Няма грешка, прочетете материала и ще се уверите.

Комбинираните фуражи използвани за храненето на млечни кози  през май са на цена от 228,03 евро на тон. Това е цена с 0,2% по-висока от 227,54 евро на тон, регистрирана през същия месец миналата година.

 Добрата новина за козевъдите обаче е, че цената на този комбиниран фураж постепенно намалява през месец май. През април цената беше 233,94 евро на тон, което означава спад с 2,5%. По този начин се консолидира намаление, регистрирано от началото на годината. Всъщност през януари цената достигаше до 243,47 евро на тон. Следователно през последните четири месеца се наблюдава намаление на цената с 6,3%.

По отношение на цената на пълната дажба, която е изчислена от същата платформа, текущата цена е 210,93 евро. Тази цена е с 0,8% по-ниска от 212,52 евро, които бе през  миналата година към този момент. Април приключи с цена от 215,22 евро на тон, така че спадът през последния месец е 2%.

 

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук