Кения забрани търговското клане на магарета

време за прочит: 3 минути

Кения официално забрани търговското клане на магарета, заради натиска от страна на организациите за защита на животните и нарастващия брой кражби на магарета. Магарешката кожа и тъканите под нея са с огромно търсене в Китай за желатинов материал, който се използва в традиционната китайска медицина. За това може да прочетете в

Търсят се магарешки кожи

Кения легализира търговското клане и транспортиране на магарета до Китай през 2012 г., за да отговори на непрекъснато нарастващото търсене там на животинска кожа и месо. Сега обаче министърът на земеделието каза, че това е грешка, защото популацията на магарето е намаляла много. В коментарите на правителството също се казва, че съществува риск в резултат на намаляването на популацията на магарета, тяхната роля да почнат да изпълняват жени и да се включат в тези фундаментално физически задачи.

Сега Кения има около 1,2 милиона магарета, в сравнение с 1,8 милиона преди 10 години. Кенийските кланици могат да колят до 1000 магарета на ден и ако тенденцията продължи, магаретата ще  изчезнат.
Клането на магарета и намаляването на стадата се е случва в много страни в момента. Например в Китай намалението е с 59%, Киргистан – за шест години с 53%, Ботсвана – 37% също за шест години, Бразилия – 28% за осем години.
С обявяването на забраната Кения вече е в списъка на страните, които преди това забраниха износа на магарета за Китай, като Уганда, Танзания, Ботсвана, Нигерия, Буркина Фасо, Мали и Сенегал

Източник:origo.hu

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук