Агнета пътуват за Йордания

време за прочит: 2,5 минути

Разбира се, че не са наши агнета. Без малко за Гергьов ден да имаме недостиг на агнета. Тоз път всички си свършиха добре работата от Министерството, през търговците и кланиците до овцевъдите. От това по добре няма. Само,че падна мита за необятните арабските пазари съответно и спиране на безкрайните посещения на арабските страни да водим преговори за нашите агнета. Не така  стоят въпросите при страните с голямо производство на агнешко месо. На всички вече стана ясно ,че най големия производител в ЕС е Испания. Сега ще Ви запознаем какво изнасят Испанците за да разберете какви са одновните дестинации на Европейските агнета.

 Йордания е основната дестинация за испанския износ на живи овце и агнета през първото тримесечие на годината. Според статистиката, публикувана в базата данни Datacomex, принадлежаща на държавния секретар по търговията на Министерството на промишлеността, търговията и туризма. , през първите три месеца на годината, Йордания замени Либия, която традиционно заемаше тази първа позиция.

По отношение на еволюцията в сравнение с предходната година се наблюдава много леко увеличение, от 240 774 на 242 559 копия тази година, което означава увеличение с 0,7%.

 В допълнение, продажбата на испанскиагнета в страни извън Европейския съюз е все по-важна изнесени са общо 171 383 екземпляра през първите три месеца на годината, което означава 70,7% от общия брой изнесени овце и агнета.

 В рамките на Европейския съюз са отразени следните дестинации със следния брой изнесени животни: Португалия (34 738), Италия (13 236), Германия (8 915), Румъния (7 698) и Франция (6 569).

 Извън територията на Общността, страните-купувачи са следните: Йордания (84 994), Либия (71 085), Саудитска Арабия (13 000), Ливан (2 103) и Андора (201).

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук