Предотвратяване на нападението от мухи в 3 стъпки

0

време за прочит: 3 минути

Мухите идват. Какво да правим

Все още има някакъв шанс да се преборим с тях, преди настъпването на горещото лято, когато те ще се превърнат в средновековни инквизитори за животните. Мухите в момента бързо се размножават поради благоприятните климатични условия. Две мухи могат да летят 200 км в рамките на един месец!

Веднага трябва да се започне контрол състоящ се от три части.
1. Предотвратяване възможността мухите да намират места, където могат да снасят яйца
2. Предотвратяване излюпването на ларвите .
3. Убиване на възрастни мухи върху животните и в обора.

Ефективният контрол трябва да започне, когато има няколко мухи. Следователно е важно да се започне борба с мухите, когато се поевят първите мухи. Тъй като две мухи, могат да създадат поколение от 1 милион мухи в рамките на четири месеца! Консултирайте се с вашия ветеринарен лекар, относно използването на най-ефективните средства за контрол на полета. Той знае кои са най-подходящ препарати за унищожаване на яйцата и ларвите, и какви действия можете да предприемете, за да опазите кравите и телетата си без мухи. През пролетта все още има относително малко мухи, но веднага щом температурата се повиши, броят на мухите се увеличава бързо. Мухите се размножават при температури над 12 градуса по Целзий.
Когато не се предприемат действия срещу мухите, броят им нараства неконтролируемо.
Броят на мухите се увеличава бързо след пролетта, достигайки максимум от юни до ноември. Не само през пролетта и лятото могат мухите могат да тормозят животните. Това може да продължи и през  есента когато все още има много мухи.
Ето защо борбата с тях трябва да продължава и през есента.

Овцевъд & Козевъд

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук