Цена на козето мляко

0

време за прочит: 1,5 минута

Това е ясно, че информацията не е за България. У нас трудно може да се намери информация за цената на козето мляко. Все пак имаме информация какво се изкупува и произвежда, като количество. Всъщност, ние едва сега започваме да доим козите. Каква ще бъде цената, ще разберем съвсем скоро. В Испания обаче, всеки месец се публикуват изкупните цени на козето мляко, с които ще ви запознаем.

Цените на суровото мляко през април в сектора на млечните кози  донесе значителни промени за фермерите от този сектор. Промени, които са много притеснителни, защото някои мандри обявиха, че намаляват маршрутите за събиране. Това са разбира се драматични дни за фермерите, защото тези слухове не са  окончателно потвърдени.

Промяната по отношение на цените е радикална от март до април. През март средната цена за кг. козе мляко е била на 0.841 евро.
За месец април, обаче нещата са съвсем други. В зависимост от обстоятелствата, ценовия диапазон е между 0.721  до минимум от 0.541 евро. Следователно може да се посочи средна цена от приблизително 0.631 евро за кг. С езика на цифрите – има намаление на цената и до 40%.

Този спад може да бъде още по-радикален или някои ферми да не могат да продават мляко, ако не бе намесата на кооперациите, разположени в районите с най-голямо производство на козе мляко. Един път със срещи с мандрите и втори път с инструкции към козарите с препоръки по отношение на храненето на козите. Вследствие на това,  производството през април е подобно на това през март, без покачването, което би било обичайно по това време на годината.

източник: el correo

РАДИКАЛЕН:Краен, най-силен и действен, засягащ основата на нещата; коренен, дълбок. Радикални мерки.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук