Проверка на депо с.Долни Воден

0

време за прочит: 1,5 минута

На 10.03.2020г., съгласно т.7.2.7. от „Указания за прилагане на Схемата на държавна помощ за създаване и поддържане на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните за 2019 г.“, експерти на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството, извършиха проверка на постъпилите за преценка по собствена продуктивност мъжките агнета в депото в с. Долни Воден, обл. Пловдив.

Животните са от породите Софийска /Елинпелинска/, Западностаропланинска и Брезнишка, контролирани от Развъдна асоциация за автохтонни породи овце в България.

Мъжките животни са преценени по тип, екстериор и растежни способности.

До края на месец март 2020г, на постъпилите в депото животни ще бъдат взети кръвни проби за извършване на ДНК-анализ.

При посещението на депото, освен експертите на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството – г-н Стоян Стоянов, гл. експерт овцевъдство и г-н Стефан Чолаков – ЮЦРЦККРД, председателя на Развъдна асоциация за автохтонни породи овце в България, доц. д-р Андрея Колев, присъстваха и членове на развъдната организация.

След приключване на теренната проверка, беше проведена работна делова среща, на която бяха разисквани проблеми във връзка с кочопроизводството и обсъдени насоки и перспективи за неговото усъвършенстване.

източник: ИАСРЖ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук