След коронавирусът, идват дивите животни

1

време за четене: 2 минути

Млада пума обикаля столицата на Чили – Сантяго, дивите свине обикалят луксозните алеи в Барселона, а пауните спокойно се разхождат из центъра на Мадрид. Наперените кашмирски кози превземат град в Уелс.

Експертите в Испания не вярват в съвпадение. По-скоро те са убедени, че има връзка между последствията от пандемията и поведението на животните. Градовете в Испания са частично празни от влизането в сила на строгия полицейски час на 15 март, околната среда е много по-чиста и има много по-малък трафик, това има „балсамен ефект за света на животните“.

“Очаква се при вълците репродукцията да има висок процент. Ситуация ще помогне на някои от застрашените видове – като ястребния орел или европейската дива котка – да се размножават по-добре”. – Експертът отбелязва, че заради полицейският час „всичко е изчезнало“: „Многото туристи и колоездачи, спортистите, които тренират, изведнъж изчезнаха. В района около Мадрид, например, има „пет или шест чифта ястребни орли, за които сега има много по-добри перспективи“.

В столицата на Чили Сантяго млада пума обикаля по улиците. Животното очевидно е влязло в града, търсейки плячка. Тъй като на улиците е нямало хора, пумата нахлува в жилищните райони. Звяра е бил зашеметен, изследван и по-късно пуснат обратно в дивата природа.
Десет семейства чакали  живеят в градския парк  в Тел Авив.  Междувременно особено голям брой маймуни и кучета се движат по празните улици на столиците на Индия и Непал, където обикновено има милиони хора.

Във Венеция хората публикуваха снимки и видеоклипове на канали, които изглеждат по-чисти от обикновено. Природата възвръща своето пространство. Лисици са забелязани в Богота, койоти в Сан Франциско и цяло стадо елени в Нара, Япония. По-малкото хора по улиците, затворените заведения за хранене, доведоха и до агресията на животните, защото вече ги няма остатъците от трапезата на хората. В град в Тайланд са  заснети маймуни, които се сражавали особено жестоко за остатъци от храна.

Една баба в Бендимор Испания е преживяла „атака“ на празна улица, напомняща трилъра „Птиците“ на Алфред Хичкок от 1963 година.  Жена бутайки количка с продукти е била нападната от  ято бели гълъби. Много испанци твърдят, че напоследък много птиците са много по-агресивни. Гълъбите са гладни.

източник:nau.ch

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук