Който има – изнася

време за четене: 1 минута

Испания, Гърция и Румъния са водещите страни в Европа по отношение броят на отглежданите овце. След излизането на Англия от ЕО, Испания стана лидер без конкуренция, с отглеждани около 15 милиона овце.
В момента в Испания се борят с вируса, който взе много жертви. Това разбира се, оказа голямо влияние на търговията с агнетата, защото по време на техния Великден, беше пикът на заболяването. Въпреки това, испанците можаха да продадат доста агнета, защото приближава Рамадана за арабския свят.

Износът на живи животни от пристанището в Картахена се е увеличило с 35% през първото тримесечие на годината, в сравнение със същия период на 2019 г. Този износ основно е насочен за средиземноморските страни с мюсюлманска религия, където Рамадан започва на 24 април.

Изнесени са 135 700 глави, от които 119 188 бр. овце и кози, които правят това пристанище, главното пристанище на Испания за превоз на живи животни, предназначени специално за Либия, Ливан, Алжир, Йордания и Саудитска Арабия, последните две за първи път тази година.

64 155 глави са отишли ​​в Либия, 46 846 в Йордания, повечето от тях агнета, 15 352 в Саудитска Арабия, 6 452 в Ливан и 2 939 в Алжир.

1 КОМЕНТАР

  1. Пък ние в собствената ни държава , трябва да се молим да продаваме българско пък камоли да изнасяме !!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук