Свободно движение на фуражи

време за четене: 1,5 минута

Животновъдите изискват от Брюксел свобода на движение за фуражи и зърнени култури, защото животните се хранят ежедневно

Секторът за производство на зърнени култури и фуражи в Европейския съюз (ЕС) поиска Комисията да включи фуражите за животни в списъка на основните стоки, постановен в насоките на Общността за управление на границите, публикуван на 17.03.20120г преди разширяването на коронавируса.
В съвместно изявление производителите на фуражи в Общността (Fefac), зърнени култури (Coceral) и растителното масло и протеиновата промишленост (Fediol) припомнят, че селскостопанските животни трябва да се хранят всеки ден, за да осигуряват хранителни продукти на населението.

В тази връзка някои държави-членки, като Испания, Италия и Белгия, вече са включили доставките на фуражи в списъка си с основни продукти, но с оглед на производителите е необходим „хармонизиран“ подход в рамките на ЕС.
Освен това те призоваха националните и общностните органи да предприемат „бързи“ мерки, за да гарантират, че „всякаква храна и фуражи“, дори и да не са нетрайни, могат да бъдат транспортирани през територията на ЕС „без препятствия, при условие че всички необходими мерки за здравна сигурност. ”

В същото време те смятат, че затварянето на границите на Съюза не трябва да се прилага за кораби, които доставят храна или фуражи, които не са достатъчни в Европейския съюз (ЕС).
Според техните данни ситуацията е “критична”, тъй като колкото по-дълго продължават тези ограничения, “толкова по-вероятно е рискът от недостиг да се осъществи” за хранителните компании на всяко ниво на хранителната верига.
Ето защо те призовават Комисията да предприеме „спешни“ действия, за да избегне нарушаване на доставките на храни и фуражи.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Футаж има пари няма г Михайлов .
    Кажете как ще реализираме продукцията си .

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук