Козе мляко – цена

0

време за прочит: 1 минута

След няколко дни, ще свикнем да изпълняваме изискванията относно не разпространяването на вируса. Ще си носим маските, декларациите които трябва да показваме на бариерите, реда в магазините и мием ръцете.
За да има храна, тя трябва да се произвежда и идва реда на земеделците при трудни условия да осигурят изхранването на населението. През следващите дни, започва доенето на овцете, следват козите и основната продукция – агнетата. Отсега ще трябва да се помисли, как най-добре да стане това, за да мине тази кампания успешно.

В една от най-засегнатите държави от вируса – Испания, доилната кампания при козите е в разгара си. У нас все още не е започнало масовото доене на козите, затова ще коментираме цената на козето мляко в Испания.

Сезонният ефект от производството на козе мляко в Испания, със значително увеличение на обема на млякото тази година и най-важното – отражението на заболяването доведе до намаляване на цените на суровото мляко и намаляване на цените на суровото козе мляко. По официалната статистика на  Министерството на земеделието, животновъдството и рибарството на Андалусия, средната цена за фермите, проучени от областната администрация през март е 76,78 евро за всеки сто литра, което означава рязко намаление с 5,4% в сравнение със записаните 81,19 евро през февруари. Следователно тази промяна в цените на козето мляко вече е ясно очертана в Андалусия, водещата автономна общност в националното производство на козе мляко.

Истината е, че текущите цени са над тези от предходната година. През март 2019 г. средната цена е била 74,91 евро, така че, всъщност  има увеличение на годишна база с 2,5%.

У нас цената ще зависи от много фактори, които в момента са променлива величина.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук