Цените на говедата и агнетата – нагоре

0

време за четене 1 минута

Рязкото покачване на цените на говеда и овце в Нов Южен Уелс, Австралия, принуди кланиците да намалят дейността си или дори да затворят съоръженията си през последните няколко месеца, според местните медии.

JBS беше първата фабрика, която затвори кланиците си, след това това направи още една голяма кланица. От началото на 2020 г. цените на младите говеда се удвоиха, а цените на овцете са близо 10 австралийски долара / кг (6,60 долара). Дори  факта, че коронавирусът засяга търговията с други региони по света, не се очаква намаляване на цената на червеното месо в Австралия, тъй като страната преживява сериозно намаляване на броя на говеда и овце.

Скорошен анализ на Rural Bank прогнозира, че обемът на клане през зимата/разбирайте наше лято/ ще падне с 45%, тъй като производителите ще отглеждат добитък, за да възстановят стадата си отново след продължителна суша.  Националната популация от овце,тази година ще бъде около 63,7 милиона глави, и това са най-ниските проценти за последните 116 години.

 „Въздействието и тежестта на последователните години на засушаване ще се усетят при производството на овце и агнета през 2020 г. и през следващите няколко години. Очаква се обемът на клане на овце да покаже 22% спад до 7,2 милиона глави през 2020 г., а клането на агнета ще спадне до 21 милиона глави, което е с 8% по-ниско от цифрите, регистрирани преди сушата през 2016 г. “, коментира Адам Читам , старши пазарен анализатор.

В момента ситуацията може да има по-голямо влияние върху икономиката на Австралия, тъй като месопреработвателният сектор е най-големият селскостопански сектор в страната.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук