Коронавирус: Разболява се фермера – какво се случва ?

5

Какви въпроси задават немските животновъди:

Кой ще се грижи за животните, когато фермера има положителен тест за коронавируса и трябва да влезе в болница.

В такъв случай ще продължи ли  вземането на  млякото.

 Могат ли да се продават животни.

Може ли да търгувам на фермерски пазар?

В момента много земеделски производители си задават тези и подобни въпроси и биха искали да знаят от правителството отговорите им.

Парламентарният държавен секретар Ханс-Йоахим Фухтел отговори:

 Основната отговорност на собственика на животните е да предприеме подходящи предпазни мерки, за да осигури правилно настаняване, наблюдение, хранене и грижи, дори в изключителни ситуации спрямо животните. Например, ако земеделският стопанин се разболее или бъде поставен в карантина от властите, има възможност да поиска помощ за продължаване работата във фермата.

Засега експертите са съгласни, че вирусът на  SARS-CoV-2 не се предава чрез храна. Според Федералния институт за оценка на риска (BfR) не е известен случай, при който коронавирусът е бил  разпространен чрез консумация на заразена храна. Независимо от това, вирусът може да се придържа към опаковката и други повърхности.

За селскостопанските магазини и търговците на храни, хигиенните мерки, които се препоръчват срещу вируса, трябва да се прилагат последователно. Когато е възможно, например, разстоянието до клиента трябва да бъде най-малко един метър.

Освен това, всеки трябва да има в предвид едно: Всеки, който е болен, не трябва да се влачи героично на работа, а да стой вкъщи и да се възстановява. Докато здравето му не се възстанови напълно и няма възможност да заразява другите.

Социалното осигуряване за земеделие, горско стопанство и градинарство  публикува съвети на своя уебсайт за това как фермерите трябва да се предпазят от инфекция с коронавируса и как протича курсът, ако се подозира инфекцията и как работи веригата за грижите за животните..

С материал от SVLFG, FLI, BMEL

5 КОМЕНТАРИ

  1. Ми близки и роднини, приятели, а ако ги няма то Правителството ще прати полицията, нали навсякъде тях пращат

  2. МИНИСТЪРА НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО , А АКО Я ТРЪШНЕ ВИРУСА БОРИСОВ ЩЕ Я ЗАМЕСТИ С 240 ПОМОЩНИЦИ .НО НАЙ ДОБРЕ Е СТОПАНИНА НА ЖИВОТНИТЕ ДА Е ЗДРАВ , А ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ ДА ГИ ТРЪШНЕ “КОРОНАТА” И ТО ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук