Рога и копита: Рекордите на Гинес

0

Уикипедия: „Световни рекорди на Гинес “ (на английски: Guinness World Records), позната до 2000 г. като „Книгата за рекорди на Гинес“ (The Guinness Book of Records), е годишен справочник, съдържащ колекция международно признати световни рекорди, включвайки, както човешки постижения, така и природни крайности. Самата книга държи рекорда за най-продаваната авторска поредица книги.


 Най-старата овца: Тя умира, след като е паднала  от 100 метрова скала. Една ушната  марка на ухото на овцата,  наречена Метсуелина, е показала, че тя е на 25 години и на 11 месеца.

Метсуелина е живяла в Австралия, и по време на големите горещини, заедно с други овце,  отишла на една скала, високо над морето, откъдето е паднала и умряла.


Съгласно Guinness World Records, най-старата  записана  овце, е била на 28 години и 51 седмици.
На трето място, се нарежда популярната овца Лъки, която умира на 23 години, и е живяла в Австралия. През последните дни на старостта си, Лъки става все по-ненаситна и лакома, борейки се с другите овце, и унищожавайки цветните лехи в двора. Също така, на старата овца е било позволено да гледа телевизия в къщата.


Най-старата коза. Това е козела  Джейкъб, който живял във Великобритания. Навършил  20 години. На рождения му ден е бил почетен със специална торта, за да отпразнува влизането си в третото си десетилетие, но той предпочел лакомства от растителен произход.

 


Най-старото магаре. То се казва Холанд, живяло е в Англия до 53 годишна възраст. Неговия собственик казва – Ние всички сме абсолютно наскърбени, но не можем да направим повече за него. Беше му време да си отиде, а в човешки план, той щеше да е на около 110 години.
Най-старата магарица Сузи, също е живяла във Великобритания до 54 годишна възраст.


Най-стария кон.  Конят, смятан за най-стар в света, умира след навършване на 51-годишна възраст. Шайне, черен кестен, ирландски  чистокръвен, се наслаждаваше на удобно си пенсиониране в конюшна в Есекс, прекарвайки до пет часа на ден на манежа,  въпреки че страдат от лек артрит.


Най-старата крава: Биг Берта (17 март 1945 г. – 31 декември 1993 г.) е крава, която е имала два световни рекорди на Гинес: тя е била най -старата крава,  починала само три месеца след навършване на 49-годишния си рожден ден, и е родила 39 телета.


ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук