Агнешкото нагоре

4

Време за прочитане: една минута

Както се казва, пролетта идва и наддаването започна. Фермерите говедовъди вече имат депеш от закупчиците, че цената на суровото краве мляко ще падне, защото имало внос от Нидерландия. Интересно. Там средната изкупна цена през януари е била 35.75 цента за килограм краве мляко, докато у нас 31.80 цента.
Овчето мляко все още няма цена. Говори се за по-добра цена от миналата година, но колко все още не е ясно. Ако нашите фермери продължават да получават недостойна цена за продукцията си, ще продължим да пълним магазините с вносни млечни продукти.

Може би засега единствения светъл лъч е цената на агнешкото. Цените на агнетата в Европа продължават да са на необичайно високи нива за това време на годината, както се вижда от данните, публикувани от Испанското Министерството на земеделието, рибарството и храните (MAPA) в неговия „Седмичен отчет за цените и пазарите на сектора на овцете и козите“.

В категорията „агнета до 7 килограма труп“, която съответства на теглото на агнетата, средната седмична цена през първите два месеца на годината е 1 042,66 евро за сто килограма труп. Това е много по-висока цена от 729,78 евро, която беше  през същия период на миналата година. Следователно това е грандиозно средно  годишно увеличение от 42,9%, което вече се поддържа за период от три месеца.

 

4 КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук