Смяна по върховете – козето мляко

6

време за прочит: 1 минута 

Европейският  съюз вече има нов първенец по производството на козе мляко през 2019 г. Това е Франция, детронирала Испания, която от много години винаги беше първа. Данните не са окончателни, но съгласно статистиката на МЗРХ на Испания, през 2019г Франция е произвела 453 хил.т козе мляко, а Испания 443 хил.т.

Освен това и двете страни поддържат ясно различни тенденции. Докато Франция от няколко години увеличава производството на козе мляко с увеличение от 3,5% през последните две години, в Испания то  спада с 1,2% за същия период.

Други държави със значителни данни за доставките в промишлеността са Холандия с около 340 хил.т  годишно; Гърция с около 153 хил.т  и Белгия, 70хил.т

У нас годишно, официално се изкупуват и преработват около 9 хил.т / 2019г/.

 

6 КОМЕНТАРИ

    • с удоволствие ще публикуваме вашата статистика, личи си че сте осведомен, моля да ни изпратите материала си на пощата на сайта, който е записан най-отдолу на началната страница, или в контакти

    • Михаил Михайлов имам предвид,че млякото на много фермери не се изкупува,защото като почне кампанията във фейса е пълно с хора които питат кой изкупува млякото и т.н.

    • Михаил Михайлов а колко се продава на дребно по комшийски , колко се прави на сирене и се продава пак по комшийски ? Това не са малки количества. Не упреквам хората , че продават така , колкото и да е незаконно според грабливата държава ! На какво прилича това да се изкупува козе мляко по 45 Ст. литъра ? И да го плащат на хората с месеци закъснение ! Затова са само 9 хиляди т. Тази година дано са по малко ( официално ) .

  1. С една дума на последно място сме 😁а според голямата празна тиква все нарасваме нагоре мале

  2. При население десет пъти повече от нас, козе мляко петдесет пъти повече. Добро постижение.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук