44 226 лева (18 900 британски лири) за кучето Меган

0

време за прочит: 1 минута

На 21 януари, по време на аукционен пазар в Англия, Ема Грей получи, след търг  18 900 лири (44 226 лева) за  две и половина годишното черно-бяло куче – Меган.  Това е втори успех за Ема, която отглежда овце и  говеда в Северната част на Англия. Преди една година получи за друго свое куче 14 805 лири.

Родената през юли 2017 г. Меган има една  от най-добрите кръвни линии в бизнеса с овчарски кучета. Тя е два пъти международен шампион и сестра на един от носителите на титлата „Върховния” победител – Джок..

Наддаването започна от 3000 лири и бързо се покачи до новата световна рекордна цена от 18 900 лири. Меган бе спечелена от  оферта подадена по телефона от Оклахома – Съединените щати. Както се разбра по късно, това е  44 – годишен фермер и бизнесмен от САЩ. Същият е собственик на нефтена и газова компания в централната част на Оклахома, отглежда 100% чисти говеда Wagyu на 2000 декара в дома си, като също управлява сателитно стадо в Кампердаун, Виктория, Австралия.

След „победата”, той казва „Следя търговете на кучета в Скиптън от няколко години, защото използвах Border Collies. Реших, че това е най-доброто място да си намериш квалитетно  куче, което да отговаря на нашите нужди. Не знаех за Ема, но прочетох публикациите, които тя прави и това привлече вниманието ми. След това   видях видео на кучето, как работи и как се справя с добитък.Не я купихме тази Меган за фабрика за производство на кученца, а по-скоро за работещо куче за нашето ранчо. “

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук