Чака ли ни и данък “месо”

Време за четене: 2,5 минути

Белите якички замислят поредния кинжал за фермерите. В реда на нещата си е да се погрижим за природата и екологията. Съвсем нормално е да се вложат и средства за това – лични и помощи. Намаляването на емисиите трябва да почне веднага. Хуманното отношение към животните трябва да се подобри, отношенията с природозащитниците са на ръба на бръснача, химичните лаборатории вече са готови да започнат да бълват изкуствени храни, работната ръка хич я няма. Мигрантите предпочитат да лежат в общежитията.
И ……. на дневен ред идва облагането на месото.

 Данък на сто грама месо би ограничило консумацията му и по този начин ще защити околната среда. Защото, който консумира месо, допринася за замърсяването на околната среда и данъкът би се отразил в цената на месото. Събраната годишна сума се оценява от Европейския парламент на 32 милиарда евро, а парите ще бъдат дадени на земеделските производители под формата на подкрепа за по-устойчиви селскостопански практики.

Депутатите разискват тази седмица за “истинската цена на месото”, инициатива, като целта е  ЕС да стане първият климатично неутрален континент. Този дебат може да отвори вратата за някакъв вид данъци върху месото в ЕС, започвайки от 2022 г. Според представения доклад, на държавите-членки на ЕС се препоръчва да определи данък за устойчивост, 0,47 евро за 100 грама за говеждо месо, 0,36 евро за 100 грама свинско месо и 0,17 евро за 100 грама за птици. Това би намалило консумацията на пилешко, свинско и говеждо месо с 30%, 57% и 67% до 2030 г.

Приходите, събирани годишно, се оценяват на 32 милиарда евро и парите могат да бъдат използвани за подпомагане на земеделските стопани да инвестират в по-устойчиви селскостопански практики. Докладът казва, че точните цени на месото в Европа могат да доведат до намаляване на CO2 емисии до 120 милиона тона CO2 годишно. Това е равно на всички емисии на CO2 от четири държави-членки на ЕС: Ирландия, Дания, Словакия и Естония и почти 3 процента от общите емисии на парникови газове в ЕС.

Такива данъци вече са предложени в Дания, Швеция и Германия, но все още не са станали реалност.

Според ООН отглеждането на животни ще бъде отговорно за 14,5 процента от общите емисии на парникови газове, в допълнение към използването на земя и огромни количества вода.

Данъкът за месо е данък, наложен върху месото и / или други животински продукти, за да помогне за покриване на разходите за здраве и околната среда, произтичащи от използването на животни за храна.

Ограничаването на консумацията на месо ще намали производството, което означава по голяма конкуренция, намаление на производството и фалити за някои. Освен това в предложението има една претиснителна думичка-събраните средства от този данък МОЖЕ да бъдат дадени на фермерите.

Източик: Euromeat

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Как така от пожерникар ставаш Генерал? ИДИ ГО СТИГАЙ…😱🤔😂
    Само така! Трябва да тренираме усилено и жестоко за да бъдем: БЪРЗИ, СМЕЛИ, СРЪЧНИ И СВИРЕПИ!🤔😛😂🤯👹🤜🤛💪
    Например Бойко Генерала, когато пазеше бай Тошо, КГБ му сложиха ГУМЕНА ГЛАВА ДА ИЗДЪРЖА НА БОЙ. Но Путин научил за гумената глава, и човека си ПОИСКА Гумената Главата.. За това Бойко отиде в Америка, защото също били специалисти по сменяне на глави. Отива при Трампа и какво, вижда Трамп със ЗЛАТНА ГЛАВА. Нашият човек се разплакал и той поискал златна глава, но Трамп велико го успокоил. Ще ти направим ЧУГУНЕНА ГЛАВА И МЕТАЛНО ЧЕНЕ, за да издържаш на бой. И сега кеф, Бойко Генерала е с Чугунене Глава и Метално Чене, иди го стигай и го бий…🤚🤓🤔💪🤜🤛👊😂

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук