Най-после. Има ваксина против Африканската чума

Време за прочит 1 минута

След 13 години работа, американските правителствени и академични експерти   съобщиха за създаването на ваксина със 100% ефективност срещу вируса на Африканската чума по свинете! Тя се оказа ефективна във всички случаи, когато е била прилагана, според Американското дружество за микробиология.

„Тази нова експериментална ваксина срещу АЧС е обещаваща и предлага пълна защита срещу сегашния щам, който в момента създава огнища в Източна Европа и Азия“, казва Дъглас Гладуе, главен изследовател на Министерството на земеделието на САЩ, който разработи ваксината.

„Това е огромна, огромна победа“, каза професор Ерик Февре от катедрата по ветеринарни инфекциозни заболявания в университета в Ливърпул. „Ако  се докаже, че тази ваксина, създадена в САЩ, води до клинични и полеви резултати, то със сигурност може да получи регулаторно одобрение в страните, където серумът трябва да се използва. Това може да има големи ползи за отглеждането на свине и борбата с болестите по тях. “

Трябва да се отбележи, че понастоящем на пазара няма одобрена ваксина, като няколко държави обявиха, че имат такъв серум,  първите резултати дават надежда на животновъдите, че скоро вирусът ще може да се пребори.

 

18 КОМЕНТАРИ

  1. Истепахте животните за парлама и сега вече има ваксина . ваксинираните депотатите

  2. А ще разрешат ли ваксинация???? И за какво ни е след като нямаме право да си произведем малки!!!!!!! Това си е от самото начало икономическа диветсия с предопределен хепиенд!!!!!!

  3. Еее вече са избити тези виртуалните свинита, сега може и да лекуваме . Важното е че чекмедже хайваните вече ги няма 🤣

  4. Като изключа коментара на Хр.Г.,останалите май се нуждаете повече от ваксина за ,,Умствена недостатъчност,,Толкова простотия само българин може да демонстрира.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук