Облекчен режим при регистрация на личните стопанства

Облекчен режим ще има при регистрацията на личните стопанства, и тя вече ще е безплатна и няма да е необходимо заявлението за регистрация да се подава лично от стопанина в Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ).

Това ще става при кмета или кметския наместник, който от своя страна ще има 15-дневен срок да го предостави в ОДБХ.

Това реши правителството по време на вчерашното заседание на Министерския съвет (МС) с приемане на проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за ветеринарномедицинската дейност.

„Законодателните измененията са в следствие на усложнената епизоотична обстановка на територията на цяла Европа и имат за цел да гарантират здравето на животните и хората в България“, уточняват от пресцентъра на МС.

С промените се задължават собствениците на обекти да документират движението от и към животновъдните обекти. Допълнителни регулации има и за ветеринарните лекари. „Не се позволява на на ветеринарните лекари, които са сключили договори с индустриални ферми за свине и птици, да сключват такива със собственици на лични стопанства“, се казва още в решението на Министерския съвет.

2 КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук