Мегаломания и при козевъдите

В района  на Курган ще бъде изградена козе ферма за 1000 глави, която  ще стане част от бъдещия агро-комплекс “Мартиновски”.

В проектът трябва да се  инвестират 150 милиона рубли, с който  ще бъдат  закупени животните, селскостопански машини, оборудване за доилна зала и оборудване за преработка на мляко.
През 2018 г.  се започна с  две основни сгради, доилна зала и завод за преработка. Като за всичко това, ще бъдат използвани  собствени средства, инвестиционен кредит и държавни субсидии.

Първоначално, фермата ще произвежда до 1000 литра мляко на ден. Като намеренията са, да се постепенно да се увеличи  броя на добитъка до 10 хиляди.

Компанията изгражда свой собствен преработвателен завод, който ще произвежда елитни сортове меки сирена. Специалистите на компанията, работещи по тази продукция, са били обучени във Франция и в Руския изследователски институт за производство на масло и сирене. Има планове и за производство на бебешка храна, която е от значение за децата, които не могат да консумират кравето мляко.

Източник ТАСС

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук