Рога и копита: ние коментираме вашите коментари

0

След публикуването на двете статии

получихме доста коментари, забележки и мнения. Какво ни казаха нашите читатели:

Zahari Georgiev Блажени са вярващите…Те започнаха да си ядат всичко…животновъдство имали…

Наистина след първите години на ограничения, може би се е почувствало нещо като ограничения по отношение на млечните храни в Русия. В момента над 70% от вноса на млечни продукти идва от Беларус. Говедовъдството им се изправя на крака и тази година кравите ще приключат със средна млечност от над 5400 кг. Нещо повече. Тази година изнася вече и млечни продукти. Правителството и лично президента Путин отделят голямо внимание на земеделието. Два-три пъти годишно отговорниците за земеделието са привиквани в Кремъл да се анализира какво е направено и какво ще се прави.


Nikolay Ivanov  Фотошопинг  – това е за снимката 

Снимките са към статията за породата Мерино – тук става дума за руската порода Мерино, които са взети от руските издания за тази порода. При самите снимки няма никакъв фотошоп, защото навремето имаше стотици кочове с подобна визия и качества на вълната.


Trendafil Jechev ЩЕ ВЪРВИМ НА СЯНКА .НЯМА ДА РАБОТИМ БЕЗ ПАРИ.ПОД 8 ЛЕВА АГНЕ НЯМА ДА ПРОДАМ.ПО ДОБРЕ КУЧЕТАТА ДА ГИ ЯДЪТ.НС 4,80АГНЕ ПОВЕЧЕ НЕ ПРОДАВАМ.МЛЯКО 1,15.ДА ЗАБРАВЯТ.

Право на всеки производител е да си определя цените. Г-н Жечев е сложил тези цени и от изказването му личи, че ще ги отстоява.


Юлиян Мирчев – Виж ги ти руснаците , вместо да развъждат аборигенни породи и да си внасят месо и мляко , да вземат и да внасят най-добрата генетика

Това не е нова практика за руснаците. Миналата година вероятно са внесли над 40 000 разплодни юници от най-добрите европейски държави по отношение на краварството. Внесоха френски кози за да произвеждат любимото френско сирене за любителите на сирена руснаци. Внесоха и биволи в Подмосковието. 


Гриша Симеонов -Е това е работа! Браво.

Rosen Didov –Браво

Ceco Vladov -Наще овце са по добри пак измама в снимките

Г-н Ceco Vladov, поздравяваме Ви. Изпратете ни снимки за да ги публикуваме.


Лилия Момчева – Голяма част от нашите тънкорунни породи са създадени с внос на руски породи , както и за подобряване на плодовитостта на местните ни породи е използвана романовска порода

Госпожата е напълно права. Съгласно развъдните програми за нашите тънкорунни породи, страната беше разделена на няколко района. В Тракийската част са използвани най-вече кочове от Кавказката порода. В Североизточна България с приоритет бяха Асканийските кочове, но имаше и малко Кавказец. В Югоизточна България водещи бяха Ставрополските кочове. След едно свое посещение в Австралия академик Хинковски успява да договори за закупуване двадесетина коча от породата Австралийски меринос, които бяха доставени в страната и пуснати да действат в най-добрите кочопроизводни стада.

Не си мислете,че руснаците разчитат само на купени разплодни животни. Нищо подобно. Техните институти работят безспир. Творят се нови породи, създават се нови заводски стада. Експертната комисия за изпитване и защита на развъдните постижения периодично дава разрешение на достъпа до използването на селекционни постижения в животновъдството по отношение на кочовете.

На последната среща на комисията са разгледани 4 заявления за допускане до употреба на нови породи селскостопански животни, авторите на които са представили материали, съдържащи информация за методите на тяхното създаване, резултатите и отличителните особености.

Дадени са 4-ри акта за оценка на икономическата полезност на породите: говеда – Сибирячка, Алтайски месни свине, Черноземски мериносови овце и Дорсет. Въз основа на материалите, подадени от кандидатите „Държавна комисия“ е дала съгласие за включването им в държавния регистър на постиженията и разрешени за използване. Наличието на породата в Държавния регистър дава право да се развъжда, внася, сертифицира и продава развъден материал от породата на територията на Руската федерация.

„Развитието на генетичния потенциал, подобряването на родословието и продуктивните качества на селскостопанските животни правят възможно формирането на конкурентна популация и успешно изпълнение на целите на държавната програма. Основното е да не се опираме на лаврите си и да продължим да работим за разработването на нови и усъвършенстване на съществуващи високопродуктивни породи “, се казва в едно от изказванията по време на дискусията.

В момента в Държавния регистър са представени 861 гнездови постижения (424 породи, 137 вида, 146 кръстоски и 154 линии) от 48 животински вида. (Източник: МЗ на Руската федерация).

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук