Пиенето на мляко, влияе на височината

В топ листата на света, по отношение на най-високите хора – холандците, през последните години винаги имат запазено място. Една от теориите на учените е, че консумацията на млечни продукти допринася съществено за това.

Въпреки, че консумацията на млечни продукти оказва значително влияние върху височината, тя не се разглежда като основна причина за факта, че холандците са пораснали с близо 13 сантиметра  за 100 години.  Друг  фактор, който играе роля, са гените. Изглежда, че най-високите родители също са имали най-много деца. И тези гени се предават на следващото поколение. Следователно, млечните продукти косвено влияят върху плодовитостта.

Преди около 150 години холандците бяха сред групата на най-ниските европейци. Проучване показва, че холандските мъже са нараснали средно от 169 на 182,5 сантиметра в периода от сто години.  Между другото, растеж  през последните 10 години намалява и изравнява за тези години. Това изравняване отчасти се обяснява със застаряването и имиграцията. По-възрастните хора не растат, а хората с миграционен произход са средно по-ниски. За сметка на височината се увеличава теглото на населението..

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук