Сдружение “Асоциация за развъждане на Котленската порода овце”- АРКПО гр. Котел – подготовка за новата стопанска година

0

В навечерието на новата 2020 г Сдружение “Асоциация за развъждане на Котленската порода овце” събра своите членове в гр. Котел, за да се обсъдят какви задачи ще трябва да се изпълняват, за задълженията на фермерите, за новите изисквания, и за това как да се опазят повече агнета през идващата агнилна кампания.

Срещата се проведе не традиционно, нямаше доклади нямаше изказвания.
Имаше въпроси и отговори.
Ръководството на асоциацията – д-р Караджов и експерт Таня Димитрова бяха поканили фирмите ХЛ-ТопМикс, Геби, Алфа Вет и Минтех и Ко да представят продуктите си, с които работят фермерите. Техни експерти, отделиха време да разговарят с всеки овцевъд  и отговарят на въпросите им.
От фирма Геби, бяха приготвили и новогодишни подаръци, по чувалче с гранула за бременни овце. От ХЛ-ТопМикс животно-въдите получиха също рекламни торбички със списанието, което издава  фирмата и съвсем топлата брошура – Цялостна концепция за продуктивно овцевъдство.

Д-р Караджов, разговаря с всеки член на асоциацията, каза им пропуските, които са допуснали и даде указания по отношение идващата агнилна кампания. Всъщност тя вече за доста стада  е започнала – първите агнета вече  са налице.

Присъстващите (почти всички членове на организацията присъстваха на тази сбирка), подписаха и новите си договори за провеждането на селекция в техните стада през 2020 г.
Отново бе акцентирано върху използването и производство на качествени  кочове.

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук