Ужасите на генното инженерство

Селекционерите създават множество ефективни породи, за да направят нашия живот по-красив. Понякога те явно преминават границата, и новите животни предизвикват по-скоро чувство на отвращение, отколкото на умиление.

1.Будапещенски късоклюн турман

Тази порода гълъби по-скоро прилича на риба-телескоп или амфибия, отколкото на птица. Особено страшни изглеждат неоперените пиленца будапещенски късоклюн. Тези птици са придобили известността на прекрасни летци и се ценят високо сред специалистите.

2. Котки ликои

За тези, които са луди по котките, но в същото време обичат да гледат филмите за вампири, са селектирали специална порода котки. Тази порода се нарича ликои и външно прилича на междинно ниво на еволюцията, в което котките са произлезли от прилепите. И въпреки, че ликои на вид изгледат болни и плешиви, на практика това са напълно здрави животни. Едва ли ще получите потомство от такива котки, защото породата е още млада и генетически неустойчива.

3.Дамаски кози

На пръв поглед изглежда, че тази коза е пострадала сериозно в някаква авария. Но на практика, това е специално въведена порода, която също така се нарича шами. Местните жители смятат тези кози за невероятно красиви. На “красивите” кози тази външност дори им пречи при хранене, и в дивата природа тези животни едва ли биха оцелели с такава усукана челюст.

4.Китайска клепоуха свиня Мейшан

Мейшан – това е шар-пей сред свинете. Но за разлика от кучето, тези животни не изглеждат толкова привлекателно. Свинете от тази порода се различават с необичайна плодовитост. На разпро-странението на породата в животно-въдството пречи прекалено тлъстото месо, което не се харесва на всички почитатели. Някои фермери отглеждат такива свине само заради тяхната красота.

5.Мамонтово магаре поату

Това е една от най-древните породи магарета, която се различава с дългата си козина. Която след време неизбежно израства в рошави расти. В миналото поату е било ценено заради нео-бичайната си сила, но с появата на тракторите, те са запазени като декоративна порода.

6. Италиански джибри

Тази порода канарчета изглежда като незаконно дете на птица и птеро-дактил. Превитата птица с дефицит на пера, изглежда страховито. Независимо от това, тази порода певци също има своите почитатели.

7. Кльощави морски свинчета

Морските свинчета са известни с разнообразието на своите породи. Много от тях изглеждат много неясно. Може би най-отблъскващият вид са плеши-вите морските свинчета. Особено непривлекателни са един малко известен  вид, с гола кожа и окосмени по муцунките.

източник: ooe.orf.at

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук