Цената на козето мляко расте нагоре

0

Таз годишната кампания по доенето на козите в провинция Андалузия – Испания, не стартира с високи цени на козето мляко. Едва през месец октомври имаше ход нагоре и вече през ноември има увеличение на цената в сравнение с октомври от 8.9%.
Или, да не мъчим вашето любопитство, цената през ноември е била 82.63 евро за 100 литра козе мляко.

Въпреки тази отлична цена за нашите представи, според испанците, не е постигнат тавана по отношение на цената.  Поне това се посочва от официалната статистика на Министерството на земеделието, животновъдството и рибарството на Хунта де Андалусия, чрез нейните „седмични цени на добитък“. Според тези данни,  цената на козето зависи от различните физико-химични качества, които съществуват през цялата година.
Средната цена на козе мляко в Андалуси през  Ноември е 82,63 евро за сто литра, което означава увеличение с 8,9% в сравнение със 75,84 евро на литър, които бяха регистрирани през месец октомври.

По отношение на през годишното развитие, данните са много по-красноречиви. През ноември миналата година цената е била 61,95 евро на литър, което означава, че увеличението на процента през последната година е 33,4%.

Тази статистика е за  автономната общност, която има по-голямо производство на козе мляко в цяла Испания.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук