Защитниците на животните, от ден на ден повишават изискванията за тяхното отглеждане

0

От известно време съвсем елегантно, се опитваме да подскажем на нашите животновъди, че им предстоят „тежки” битки не само с преработвателите, търговците и холдингите. Задава се най-голямото предизвикателство към тях, включващо не само хуманното отношение към животните, а и много други изисквания.
Защитниците  /поне така се обявяват/ на животните, от ден на ден повишават изискванията, подкрепени от идващото съвсем скоро производство на изкуствени храни.

Какво пишат тези организации.

Това звучи просто невероятно, но все още има хора, които носят дрехи, изработени от кожата на животните.  Може би много хора не са наясно с това, но всяко кожено палто, всяка кожена чанта и всеки вълнен пуловер са причинили екстремни страдания на животните и също са довели до тяхната смърт. Представете си, че някой ще ви отнеме живота, само за да шият от кожата ви  прекалено скъпо яке, от което никой не се нуждае – отвратително! Ако сте решили никога да не носите дрехи изработени от човешка кожа, тогава никога не трябва да носите дрехи от животни.

Имаме 12 вида животни, които най-много страдат, че от тях трябва да се правят дрехи за хората. Кои са те.

Овца: кротки, чувствителни животни и много умни. Могат да разпознаят лицата на най-малко 50 други овце. Когато са тъжни, те предпочитат да останат сами – както повечето хора.

Шапки, пуловери и други “модни” артикули са изработени от вълна на овце. Овцете, които се използват за производството на дрехи, често трябва да страдат от ужасни неща. Например, на работниците, които стрижат овцете им се плаща за количеството вълна. Ето защо те работят възможно най-бързо и това води  до сериозни наранявания и отворени рани.

Крави: Кравите са нежни гиганти – те са високи и големи, но невероятно нежни. Кравите са любопитни, умни животни, които обичат да прекарват време със своите събратя. Те изграждат сложни връзки помежду си.  Кравите във фермерското животновъдство живеят в тесни и мръсни условия. Те преминават през болезнени процедури, като маркиране, обезроговяване или скъсяване на опашката – и всичко това  без обезболяващи средства. След това те се товарят на камиони и се отвеждат до кланицата, където се окачват с главата надолу, а гърлата им се режат, докато са напълно в съзнание.

Заек: Сигурно си мислиш: “Как може някой да има сърце да носи палто от малко зайче?” Но истината е, че дори зайците биват убивани заради кожата си. Те са изключително социални животни и обичат да хапват малки закуски като ябълки или зеленчуци.  Когато зайците се отглеждат, за да им се вземе козината, те страдат ужасно.

 Чинчила: Знам точно какво мислите сега: “Това е може би най-сладкото пухкаво топче в историята на Вселената” Ние също  мислим така. Чинчилите са срамежливи, чувствителни животни, които могат да живеят до 15 години в дивата природа. Чинчилите са истински “бърборковци” и понякога прекарват цялата нощ, разговаряйки помежду си чрез различни звуци, като лай и писъци.  Чинчилите са застрашени от изчезване, защото хората ги убиват заради кожата им.

Кучета и котки: Това не е шега – дори нашите пухкави, най-добри приятели не са в безопасност от търговията с кожи. В Китай милиони кучета и котки биват убивани по жесток и болезнен начин заради кожата.

Норка: Тя обича да плува и да се гмурка до 15 метра, само с един дъх! Но норка, отглеждана във ферми за добив на кожа, трябва да живее в малки, мръсни клетки, докато един ден  не бъде убита заради кожата си. Не им е позволено да плуват и това предизвиква изключителен стрес върху животните, тъй като плуването е естественото им поведение.

Лисица: Виждали ли сте тези елегантни създания, да се промъкват през задния двор? Ако е така, със сигурност ще откриете, че лисиците са красиви животни. Те са много интелигентни и имат голяма, хубава опашка. Лисиците в дивата природа могат да живеят до девет години! За съжаление, при фермите за кожи, лисиците се държат в малки, мръсни телени клетки – през целия си живот, докато не бъдат убити за кожите им. Много животни също са хванати в капани; Те често чупят краката на животните и лисиците след това трябва да чакат в голяма болка  смъртта.

Змии: Това са наистина интересни животни! Те могат да усетят миризмата  и възприемат вибрациите с корема и долната  си челюст – така че, те винаги знаят какво се случва около тях. Но както и всички други животни в шивашката индустрия, змиите са ужасно засегнати. Обикновено са приковани към дърво и срязват телата им от единия до другия край, защото някои хора вярват, че кожата на змиите остава по-гъвкава, когато те са живи.

Към тези животни може да се добавят: норка, миеща мечка, бобър, кроул

Какво можете да направите:

Сега знаем много за някои от животните, които са убити заради тяхната кожа или вълна и пух. Ето защо, сега можем да помогнем да се спре тази жестокост над животните!

Никога не носете дрехи, изработени от животни, и помолете всичките си приятели и семейство да не правят това.

Източник:petakids.ro

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук