Библиотеката на Роналд Рейгън е спасена от кози

0

Може да се каже, че козите са спасили книгите от президентската библиотека на Роналд Рейгън.

Говорителят на библиотеката Мелиса Гилер казва, че пожарната служба на окръг Вентура, всеки месец докарва стотици кози, за да опасат тревата около  библиотеката. По този начин, 400-те декара около нея, са били винаги чисти от треви и храсти.
Въпреки всички взети предпазни мерки, избухва голям пожар, който застрашава безценни документи от американската история.

Независимо от помощта на козите, за да не се запали библиотеката, голяма роля са изиграли смелите пилоти на хеликоптери, които са изсипвали стотици тона вода върху пламъците. Експонатите в библиотеката  са били в опасност, с изключение на най-важният актив, президентските книжа. Те  се съхраняват в подземен комплекс, наподобяващ свод, предназначен да ги предпази от пожар и други катастрофи.  Сградата е построена с противопожарна защита.  Напълно е оборудвана с пръскачки,  някои от които на покрива. Библиотеката на Рейгън е дом на повече от 60 милиона страници документи и 1,6 милиона снимки от администрацията, се казва на уебсайта и. Половин милион фута филмов материал, десетки хиляди аудио и видео касети и над 40 000 артефакти също са поместени там.

Източник:EDT

Овцевъд & Козевъд

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Овцевъд & Козевъд !

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук