Гърция: Крем за лице от козе мляко

0

На някой може да се стори  нереално, но пък други вече използват козметичните кремове от козе мляко и привличат вниманието на околните с гладката и блестяща кожа на лицата си. Кремовете ги произвеждат съвсем наблизо до нас.

Полезните свойства за човека на козето мляко, вдъхновяват Демостен Папагеоргиу от Серес, който заедно с партньорката си Катерина Лепида, през 2013 г. вземат под наем пет акра земя, върху която изграждат своята козе ферма.
След шест години работа те казват:
“Нашата ферма е стандартна ферма за производство на козе мляко, намираща се в уникална природна среда, с климат идеален за отглеждане на козите ни. Тези животни, както и полезните свойства на тяхното мляко, станаха за  нас източник на вдъхновение не само за работа и препитание, но и за нови разработки в областта на козметиката.
Днес имаме 90 кози-майки, чието мляко  предлагаме в магазините в Серес. Но най-важният ни продукт, е козметичната  серия, която е разработена на базата на козето мляко, която произвеждаме в сътрудничество с козметична лаборатория в Солун, а продуктите ни могат да бъдат закупени чрез техният интернет магазин.
Добрите козметични продукти зависят от качеството на млякото. Нашата ферма разполага с модерна доилна инсталация, освен това имаме всичко необходимо, за първична обработка на млякото, което доставяме на нашите клиенти за консумация.” – казва младият земеделски производител, получавайки около 700 килограма годишно , мляко от всяка своя коза.

По пътя към изработването на крем за лице, серум за лице, крем за очи и почистващо мляко от козе мляко, съдружниците са инвестирали около 200 000 евро, сума, която е започнала вече да се възвръща.

източник:reporter.gr

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Овцевъд & Козевъд!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук