Конкурс на ФАО – ден на храната

0

Деца и млади хора от България и от целия свят са поканени да участват в конкурса за рисунки, посветен на Световния ден на храната и по този начин да бъдат част от поколението #ZeroFoamete.

Конкурсът се организира от Организацията на храните и земеделието на ООН. Световният ден на храните 2019 г. призовава за съгласувани действия за насърчаване и осигуряване на здравословно, устойчиво и достъпно хранене за всички. Той също така кани всеки от нас да помисли за храните, които ядем. Тази година показваме на света, че нулевото гладуване не е само за гладуване на хората, но и за осигуряване  богато на хранителни вещества хранене, като същевременно се грижим и за планетата.

Кой може да участва:

 Децата и младежите (5-19 години) са поканени да създадат рисунки,. Уебсайтът на Световния ден на храната (www.fao.org/world-food-day) предоставя материали и информация, за да помогне на учениците и техните учители да научат повече по  тази тема и да стимулират творчеството.

 Участието в състезанието е просто :

Децата или техните учители могат да сканират или фотографират работата, която могат да качат онлайн: www.fao.org/world-food-day/contest

Победителите в конкурса за плакати ще бъдат обявени през декември, на уебсайта, посветен на Световния ден на храната, на страниците на ФАО в социалните мрежи и ще бъдат популяризирани от представители на ФАО от цял ​​свят. Също ще има торба с подаръци за изненада и сертификат за признаване, подписани от длъжностно лице на Организацията на обединените нации.
Крайният срок за участие е 8 ноември 2019 г.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук