Измамите с еврофондовете

Службата на ЕС за борба с измамите (OLAF), цитиран от Hotnews, показа работен документ относно измамите с еврофондове през последните години. Според критерия за размера на измамните фондове, на първо място се нарежда Полша, която отчита измами на стойност 109,8 милиона евро, следвана от Румъния, която отчете измами в размер на 62,2 милиона евро, Франция (28,9 милиона евро) и от България (25 милиона евро).

Само миналата година Румъния отчете най-много измами в областта на селското стопанство, заедно с Италия, а Букурещ е на първо място в главата „подправени документи“. Според работен документ на Европейската комисия, използван при подготовката на доклада на OLAF за „Защита на финансовите интереси на Европейския съюз 2018 г.“, Румъния отчита  477 случая на измама с европейски фондове в периода 2014-2018 г., класирайки се на първо място в ЕС .

Румъния и Италия имат най-много случаи на измами в областта на финансовата помощ за селското стопанство и развитието на селските райони, представляващи 61% от общия брой нередности, докладвани на равнище ЕС, показва документът.

Значителни промени в броя на докладваните нередности са регистрирани в Полша (намаляваща) и в Румъния (нарастваща). Повечето измамни методи се отнасят до валидността на документацията, като Румъния е на първо място в главата на „фалшиви или фалшифицирани“ документи. Италия е на първо място по „фалшиви искания“ за финансиране, следвана от Румъния.

ЕК

1 КОМЕНТАР

  1. Ако ги сметнем на глава от населението, ще се качим много напред в класацията😂😂😂

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук