При лошо отношение към животните – в съда

2

И с това ще трябва да свикнат тези, които отглеждат животни. Времето на биенето, лошото отглеждане и лошите условия за животните, са вече към своя край.
С други думи времето на компромисите вече мина.
Ветеринарите няма да си затварят очите и ще затварят обекти и глобяват. Ще отпаднат и животните субсидиики, както ги нарече един фермер, защото освен бройката ще се изискват и много други неща.

Какво се случи в съседна Румъния, където след големите поражения, който нанесе Чумата по свинете, се затегнаха „коланите”.

52-годишен собственик на животни от окръг Алба е осъден да плати наказателна глоба от 500 лева, заради това, че е държал три говеда, които са негови са  гладували, вследствие на което са починали.  Мъжът е подведен с обвинение  „умишлено убийство на животни“, което предвижда наказанието лишаване от свобода от 3 месеца до една година или с глоба.

“От доказателствата, администрирани по време на наказателното разследване, се оказва, че през 2016 г. животновъда не е осигурил необходимото количество храна, вода, не ги е изваждал от обора дълго време, и те са били вързани,  което в крайна сметка е довело до тяхната смърт. Материалният елемент на престъплението е убийството на трите животни. Съществува причинно – следствена връзка между бездействието за храненето на животните с фуражи и вода, възможността за достатъчно движение, подходящи грижи, медицинска помощ и  съответно смъртта на животните”.

За Овцевъд & Козевъд – Костел Чита, Букурещ

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Овцевъд & Козевъд !

2 КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук