Среща на върха – млечни продукти 2019

2

На 23 септември в Истанбул ще бъде откритата годишната  Световна млечна конфедерация. Тя ще продължи до 26 септември и се смята за едно от топ събитията на световния пазар на мляко.

 Очаква се в срещата да участват повече от 2000 делегати, представители на националните асоциации на млекопреработвателите.

Производителите на млечни продукти и представители на млечната промишленост, институционалните маркетолози и научните експерти, академиците и журналистите ще бъдат сред присъстващите на сесията. Очаква се приложенията за наука, технологии и иновативни решения да бъдат в центъра на сесията.

Според организаторите на IDF, Турция е избрана да бъде домакин на Световната среща на върха за млечни продукти 2019 г. поради внушителния растеж на млечната и промишленост.  
Прави впечатление, че преди около две десетилетия общото производство на мляко в Турция възлиза на 9,7 милиона тона годишно, докато днес то възлиза на 22,1 милиона тона, което е два пъти повече. Заслужава да се отбележи, че в Турция от 2012 г. производството на всички млечни продукти (прясно мляко, кисело мляко, сирене, масло) непрекъснато и непрекъснато се увеличава.

Тази година темата е „ Мляко за живота “ и целта на сесията е да се изгради „мост за сътрудничество“ между традицията и  съвременната ера на потребление.В допълнение към официалните сесии и научните панели, програмата на сесията включва посещения на големи млечни ферми.

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. А колко са им субсидиите за животновъдството на Турция? Това да си увеличиш говедата с половин милион глави за година не е лесна работа.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук