За нехуманно отношение към животните – затвор

Думата хуманно отношение към животните се появи преди няколко години и постепенно набра сила след като беше подплатена с парични знаци при влизането и на единтичната мярка. Нека да не се изкарваме най-добрите самаряни и у нас малтретирането на животните – разбирай биенето, си е още в реда на нещата. Особено наетите работници, няма ли ги собствениците си позволяват не само да вдигнат ръката, а и кола. Че идва времето да бъде наказана тази ръка, няма никакво съмнение.
На някой може да не му се вярва, но колелото на Европа е вече завъртяно в това отношение и присъди срещу животновъди отнасящи се грубо към животните валят.
Скоро писахме за един фермер, който не беше осигурил необходимите квадрати площ за почивка на козите и затова половината му стадо бе настанено в пансион за животни.
Преди няколко дни, съда в кантона Люцерн, Швейцария издаде присъда на един собственик на кобила, който я ударил няколко пъти жестоко по гърба и по корема.

Подсъдимият е бил забелязан по същия начин да се отнася и към други коне.  56-годишния  побойник,  за множеството нарушения на закона за хуманно отношение към животните (жестокост към животните) отнесъл глоба в размер на 90 дневните ставки  за обществено полезен труд от 160 франка и отделно глоба от 3 600 франка. Следващите наказани в тази връзка ще бъдат и известно време престояване зад решетките.

Един швейцарски франк е =1.78 лв

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук