Анаеробни токсикоинфекции по овцете

0

РЕШЕНИЕТО Е  ВАКСИНА  “АНТОКС” – НАЙ-НИСКИ ЦЕНИ НА ПАЗАРА

Успешната борба срещу тази група заболявания е имунизирането на животните. Повече от 20 години на нашия пазар се предлага поливалентна, концентрирана ваксина против брадзот, инфекциозна ентеротоксемия, злокачествен оток по овцете и дизинтерия по агнетата. 

Ваксината е АНТОКС  и е производство на Ставрополската биофабрика – Русия. С тази ваксина се извършва профилактична имунизация на клинично здрави овце и агнета над тримесечна възраст.

В стопанства с неблагополучни по отношение на дизентерия по агнетата и злокачествен оток по овцете се ваксинират бременните овце, така че втората ваксинация да се извърши 1,5 – 2 месеца преди раждането. В стопанства заплашени от брадзот и инфекциозна ентеротоксемия овцете се ваксинират профилактично 1 – 1.5 месеца преди началото на сезона на заболяванията.

Ваксинирането се извършва подкожно в обезкосмената част зад лакътната става или в долната третина на шията, двукратно през 20 – 30 дни в следните дози:
 Първа ваксинация Втора ваксинация
Възрастни животни    2,0 мл.  3.0 мл.
Агнета от 3 до 6 мес.   1.0 мл.  1.5 мл.

Имунитетът настъпва 10 – 12 дни след втората ваксинация и продължава до 6 месеца. При навършване на 6 – месечна възраст, агнетата се реваксинират с дози, определени за възрастни овце.

Ефективността на ваксината се изразява в едновременна профилактика на брадзот, инфекциозна ентеротоксемия, злокачествен оток по овцете и дизентерия по агнетата. Тя е безопасна и няма странични явления и карентин срок и подобрява имунитета на ваксинираните животни.

За кореспонденция:
Склад:
г. София
бул. Тодор Каблешков, № 1
Тел: 02 / 961 21 82 Моб: 0888 53 47 09 0888 928 102

Д–р Д. Стойчев Минтех Ко ЕООД

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук