Хартиените опаковки – по-добрият вариант

0

През последните години всеки ден се срещаме с картонените кутии, в които се съхраняват все повече продукти, като количество и видове. Все повече хора знаят, че тези кутии се произвеждат от фирмата Тетра Пак. Съвсем скоро, от централата на фирмата съобщават, че Ханс Раузинг, шведският индустриален милиардер, превърнал Тетра Пак в една от най-големите световни компании за опаковане на храни, е починал в Лондон на 93-годишна възраст. Той е син на основателя на Тетра Пак – Рубен Раузинг.  

В световната класация на активите на Forbes, Раузинг е класиран на 83-о място, с оценявано състояние от 10 милиарда долара. Ханс Раузинг се премества от Швеция в Англия през 1982 г. и се установява в имение в парк Уодхърст в Източен Съсекс, където преследва своите страсти: спорт и селски живот. През 2006 г. е назначен за почетен командир на рицаря на Ордена на Британската империя (KBE), за неговите филантропски дейности.

Според цитирания източник, състоянието, което е притежавал, трябва да бъде разделено между съпругата му Ева Раузинг, дъщерите Лисбет и Сигрид и сина Ханс Кристиан Раузинг.

 „Тетра Пак“ е компания от Швеция, основана от Рубен Раузинг и Ерик Валенберг в Лунд през 1951 г.

Първият продукт на „Тетра Пак“ е революционна картонена кутия, използвана за съхранение и транспортиране на мляко. Раузинг работи върху нея от 1943 и към 1950 г. вече е усъвършенствал техниката за правене на кутиите напълно херметични, използвайки система от картон, покрит с пластмасово фолио.Тези първоначални кутии имат тетраедърна форма, откъдето идва и името на фирмата. През 1963 г. Тетра Пак започва да произвежда Tetra Brik, правоъгълна кутия.

Синът на Рубен Райзин – Ханс Райзинг, ръководи Тетра Пак от 1954 до 1985 г., превръщайки я в една от най-големите шведски корпорации. При смъртта си през 1983 г. Рубен Райзинг е най-богатият човек в Швеция.

Тетра Пак е най-големият в света доставчик на кутии и бутилки за мляко, плодови сокове и други течни продукти. Тя произвежда и оборудване, използвано за пакетиране на храни. През 2002 г. тя има над 20 000 служители.

Овцевъд & Козевъд

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Овцевъд & Козевъд !

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук