Цена на овчето мляко, Франция – 2019 г

1

Французите няма начин да не получава много овче мляко, защото си имат техният Лакон, който се явява и за в бъдеще най-перспективната млечна порода овце.

Ясно е, че Източно фризийската  овца вече е изчерпала своите възможности за развитие, Авасито и Асафа си имат своите недостатъци, старите национални породи за мляко имат таван за продуктивност, а новите породи за мляко все още не могат да се наложат.

Ключовите  цифри за млечното овцевъдство на Франция са тези и за породата Лакон:

  • 1 127 000 овце-майки
  • 428 242 осеменявания годишно
  • Тегло на възрастните овце: 70 кг
  • Тегло на възрастните кочове: 100 kg
  • Производство: по 6 литра мляко(за 168 дни), не е малко нали.

През тази година, до края на месец юни във Франция е получено 214 443 т овче мляко. Това е с 2.2% по малко в сравнение на същия период за миналата година. Очаква се производството до края на годината да достигне около 290 000 т. Върхови за производството на овче мляко са месеците януари-май и декември.

Кампанията по изкупуването на овчето мляко в Италия, започнаха доста бурно в началото на годината. Имаше бунтове на овцевъдите в Сардиния, разливане на млека и протести. Сякаш всичко се забрави, като започна доенето и статистиката показва следните цифри за изкупуването на овчето мляко в Италия: за Сардиния 0.72 цента, за другите райони 0.82 цента.

източник: franceagrimer.fr

1 КОМЕНТАР

  1. КАКВА ФРАНЦИЯ ТУК Е БЪЛГАРИЯ ПАРИТЕ ТРЯБВА ДА МИНАТ ПРЕЗ 3 РЪЦЕ И ЧАК ТОГАВА АКО Е ОСТАНАЛО НЕЩО ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук