Производство мляко – юни 2019 г

0

Така както и бяхме прогнозирали, произведеното мляко през месец юни падна с 7050 тона.

Става дума за всичкото произведено мляко от крави, биволи, овце и кози. Какви са причините през най-благоприятния месец за говедовъдството /повече отелвания, зелено хранене, благоприятен климат/ за намаление млекопроизводството,  не можем да кажем, но вероятно има такива и ще се опитаме в следващ материал да ги анализираме.

Намалението на производството на краве мляко само за един месец е от 5470 т.
При овцете би трябвало юни да е пиков, защото агнетата вече са продадени, овцете не са още остригани и трева колкото искаш. Въпреки това при овцете,  козите и биволите през юни е получено по-малко мляко в сравнение с май от 1580 т.

В сравнение със същия период на 2018 г имаме получено по-малко мляко с 5148 т от всички видове животни, като при кравите изоставането е с 4045 т. От овцете, козите и боволиците досега е получено 22 327 т мляк всичко.
Цифри, които не се нуждаят от коментар.

Отново припмняме, че в този анализ се цитират само количествата млека влезли в млекопреработвателните предприятия. Също така, тук, макар и малко са включени млеката от внос.

Интересни са и цифрите от производството. През юни е произведено средно по 1 кг прясно мляко на човек, два килограма кисело мляко, по малко от един килограм сирене и по 200 грама продукти с растителни мазнини.

Прогнозата: вероятно ще бъдат отчетени следващи намаления на производството, продиктувани от изключителното горещо време, пресушаването на овцете и все още немърдащите изкупни цени нагоре.

Михаил Михайлов

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук