Получаване сперма от коч

Навлизаме в пиковият период на заплождането на овцете. Времето е подходящо, има зелено все още по пасищата, лятото е в разгара си и вероятно кампанията ще се изтегли малко напред във времето.
Имаме доста статии, от които става ясно, че изкуственото осеменяване е като новост, а лапароскопията почти, като докторска дисертация. Получаването на спермата от кочовете си е все  така, както преди петдесет и повече години. По света има и други начини за получаване на сперма от кочовете и сега ви предлагаме да се запознаете с получаването на сперма, чрез електроякулация. Не знаем в България дали някога се е  използвал този метод и може би е било по-добре, ако не е.
Предупреждаваме нашите читатели, че видеото само за възрастни, тези със слаби нерви или под напрежение също не трябва да гледат филма.
Не можем да Ви пожелаем приятно гледане, защото няма такова.

1 КОМЕНТАР

  1. Получаването на сперма от коч чрез елетроеякулация се използва най-често; 1. при животни с коитална импотеннтоност (незвъзможност/нежелание за полов акт с женско животно), но с ценна генетична заложба. 2. при млади животни 3. В САЩ използват този метод преди началото на случната кампания за оценка на половата система на разплодника.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук