Рога и копита: ВЪВЕЖДАТ „ДАНЪК ГРЯХ“ В ТАЙЛАНД, СКАЧАТ ЦЕНИТЕ НА АЛКОХОЛ И ЦИГАРИ

0

Данък грях“ влезе в сила в Тайланд за цигарите и алкохола, предаде ДПА. Същевременно се отчита недостиг на тези стоки, след като правителството отправи предупреждения за запасяването с тях.

Заради увеличаването на данъчното облагане се очаква цигарите да поскъпнат с до 40 %, а алкохолните напитки – с до 20 % според алкохолното съдържание.

Властите твърдят, че високият налог ще накара тайландците да консумират по-нискоалкохолни напитки. Противници на мярката обаче отбелязват, че тя ще насърчи хората да използват нелегален алкохол.

Новата данъчна схема бе приета миналия месец. В нея се включват и предмети на лукса като автомобили, парфюми и входни такси в нощни клубове.


В Хабаровска територия вече ще се води незаконна сеч с помощта на системата за наблюдение на промените в космическите гори на KEDR. Необходимият софтуер беше дарен на региона от Световния фонд за природата

Оборудването ще бъде инсталирано в регионален център за данни. Регионалното управление на горите и техните звена ще бъдат свързани към системата. Сигналите ще се получават онлайн, включително до мобилни приложения на лесовъди, които ще увеличат максимално откриването и премахването на нарушенията на законодателството в областта на горите. За да повиши ефективността на откриване на нарушения в гората, системата акумулира сигнали от други източници: от сателитни изображения с висока разделителна способност, от уеб приложения, мобилни приложения на потребители, подсистемата на оперативната текстова комуникация, безпилотните летателни апарати. Освен това всеки, който изтегли безплатно приложение на мобилния си телефон, ще може да подаде сигнал за нарушения, които е видял.

Хабаровска територия е вторият регион на Далечния Изток, който осъществява модерен комплекс от контрол на горите. Преди това системата е успешно тествана в Приморие. Въз основа на резултатите от тестването на системата в тези два региона ще бъдат подготвени предложения за формиране на единно информационно пространство в областта на опазването и управлението на горите в Далечния Изток

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук