Цена на агнешкото – август 2019 г

1

Цената на агнешкото винаги е вълнувала, както производители така и потребители. През тази година, сякаш нещата са по-спокойни, защото овцевъдите успяха  по време на майските празници да реализират повече от агнетата си. Цената сякаш също бе удовлетворяваща, а за някои и повече от добра. Тази година падна и мита, че едва ли не в България цените на агнешкото са най-ниски. Твърдо се нареждаме в средата на Европейската класация.
Какви са цените в Европа на агнешкото месо към първи август /от кланиците/:

Като цяло, през последните години цената на агнешкото месо през всички периоди на годината бележи понижение. И това важи в по-голяма степен за леките агнета.

Цена на  леки агнета

Цената на агнешкото месо в Испания е 510,27 евро за сто килограма, което практически е  цената  средната за Европа, която е 509,66 евро.
Това е, както казват испанците – исторически факт за тяхното овцевъдство, да имат по-висока цена на агнешкото от средното за Европа.

Страните произвеждащи едни от най-големите количества агнешко месо, към момента цената е: Италия (543,00 евро) и Португалия (652,90 евро),Гърция (464,97 евро) – цената е за 100 кг агнешко месо.

Цени на тежки агнета

Цената на тежкото агне в Испания в момента възлиза на 477,97 евро за сто килограма, което означава цена под средната за Европейския съюз, която е на 507,47 евро. Причината за тази висока континентална цена, трябва да се търси в котировките на Франция (593,00 евро) и Обединеното кралство (496,98 евро). От своя страна Ирландия е на същото ниво с Испания с 461,50 евро, докато Румъния продължава да определя значително по-ниски цени с 235,36 евро.

 

 

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук