Европа трудно прощава

5

В  публикациите

Имаш агнета, имаш проблеми  

Комисар против министър

ви разказахме, как румънците въпреки предупреждението от Европа, си натовариха 70 000 агнета и ги изпратиха към Арабския полуостров. Ако мислите, че Европа ще си затвори очите, жестоко се лъжете. Хората в Брюксел са тънко обидчиви, не искат да им се противоречи и искат, каквото те кажат, това да стане. Не ги гледайте, че са облечени в костюми, с бели ризи и вратовръзки. Нищо човешко не им е чуждо.

Скандалът около износа на 70 000 овце от румънските ферми в Персийския залив нараства. Холандски евродепутат е пристигнал в Румъния, за да присъства на товаренето на овцете в пристанище Мидия, Констанца. Евродепутатът Аня Хазекам, сега осъжда жестоките сцени, които е видяла  и моли Европейската комисия да започне процедура срещу Румъния за допуснати нарушения по време на товарене кораба. Тя също така призовава за забрана на износа на живи животни в трети страни!

– “Овцете са били удряни, бити и атакувани с електрически палки, но румънските власти отказаха да се намесят.  Правилата за хуманно отношение към животните се нарушават систематично. Комисията трябва да действа сега” –  казава холандската евродепутатка Аня Хазекамп

Тя също така е заявила, че Румъния е отказала да спре износа на 70 000 овце в условия, при които температурата в Персийския залив не е под 45 градуса по Целзий, а на овцете не може да се осигури по време на пътуването температура под 30 градуса, както се изисква от европейските правила за хуманно отношение към животните.

Кувейтският “Ал Шувайк”, натоварен с уморени и бити овце, напусна Мидия Порт, Констанца, в неделя вечер, казва евродепутатката.

– “Това е напълно неприемливо! Въпреки многобройните предупреждения, Румъния продължава да нарушава правилата на ЕС, позволявайки на всички тези животни да страдат и да загинат на борда на тези чудовищни ​​кораби”.

 В допълнение към искането за процедура за нарушение срещу Румъния, евродепутатката пледира за пълна забрана на износа на живи животни в страни извън ЕС. Тя, също така призова новите членове на ЕП да създадат комисия, която да разследва нарушения на правилата на ЕС за хуманно отношение към животните по време на транспорта, за да се сложи край на ненужното страдание на животните.

За Овцевъд & Козевъд – Костел Чита, Букурещ

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Овцевъд & Козевъд !

5 КОМЕНТАРИ

  1. Скандал едно друго ама румънците изнасят а нашите блеят в кошарите или ги ликвидираме.

  2. АКО ПРИ РУМЪНЦИТЕ ИМА СКАНДАЛ ,КОИТО ВИЕ ТАКА УПОРИТО НИ НАТРАПВАТЕ ТО ПРИ НАС ИМА РЕЗИЛ.СРАМ И РЕЗИЛ ЗА АГРАРНА БЪЛГАРИЯ КОЯТО НЕ МОЖЕ ДА НИ ИЗХРАНИ.СРАМ И РЕЗИЛ ЗА ОВЦЕВЪДНА БЪЛГАРИЯ КОЯТО ОТ 13 МИЛИОНА ОВЦЕ ГИ Е ДОКАРАЛА ДО 8-900 ХИЛЯДИ БРОЙКИ ОТ НАЙ ПРИМИТИВНИ ПОРОДИ И ОТРОДИЯ. ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ ЗА НАШИЯТ РЕЗИЛ И ТОЗИ НА ГРАЖДАНИТЕ ДЕТО НИ ДОКАРАХА ДО ТУК АМИ СЕ ЗАНИМАВАТЕ С КОМШИИТЕ НО НЕ КАЗВАТЕ ,ЧЕ ТЕ ИМАТ 15 МИЛИОНА ОВЦЕ И РАБОТЯТ С 28 ПОРОДИ.ТОВА КАК И ПО КАКЪВ ХУМАНЕН И НЕ ХУМАНЕН НАЧИН ЩЕ ГИ ТРАНСПОРТИРАТ СИ Е РАБОТА НА КУПУВАЧА.РУМЪНСКИТЕ ОВЧАРИ СА СИ ПРИБРАЛИ ПАРИТЕ ЗА ТЯХ И ТЕХНИЯТ МИНИСТЪР ГИ ЗАЩИТИ ДОСТОЙНО ЗА РАЗЛИКА ОТ НАШИТЕ НЕГРАМОТНИЦИ ДЕТО ГЛЕДАТ КАК ДА УГОДЯТ НА БРЮКСЕЛ И ДА НИ ЛИКВИДИРАТ.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук