Кой ще защитава интересите на България по въпросите на Земеделието в ЕП

0

Ако трябва да бъдем точни – на практика никой.
Имаме трима наши евродепутати, които са избрани да участват в работата на Комисията по земеделие, но тук има едно голямо НО.
Избрани са като заместници.

Това означава,че някои от редовните членове трябва отсъства за да го замести някой от нашите. Всъщност повтаря се старата история от миналия вече период. Въпреки, че г-н Владимир Уручев и г-н Момичл Неков също бяха заместници, те с много хъс и работа успяха и ще  ги запомним с нещо. Първия с конкурса „Млад фермер”, а втория постави въпросът за защитата на традиционните български продукти и храни.

Комисията по земеделие се оглавява от германеца – Норберт Линс и в комисията има още четирма немци. Италианското присъствие е най-многобройно – седем човека, Франция е с пет. Дори една Литва има двама. Румънците също са си „опекли” работата. Трима човека, начело с винаги защитаващ румънската страна Даниел Буда – който е и заместник председател.

Нашите представители са:

 г-н Асим Адемов – дългогодишен учител по български език и литература, а впоследствие и училищен директор.
Иво Христов – завършил право в СУ „Св. Климент Охридски“. Преводач от френски на множество романи. Журналист в RFI-България и списание „Europe magazine“. Автор е на политическата биография на Франсоа Митеран и е стипендиант на Института „Франсоа Митеран”.
Атидже Алиева – Вели – Завършила е биотехнологии в СУ „Св. Климент охридски“ и публична администрация в УНСС. От 2013 г. е зам.-изпълнителен директор на ДФЗ-РА.

Дали са най-подходящите хора да представят нашето земеделие бъдещето ще покаже. С много труд, срещи с фермерите, лобизъм и всичко друго, което трябва да притежава един парламентарист, може пък и да успеят да помогнат на нашето земеделие.

Обръщаме се към фермерите. Не ги щадете. Искайте от тях. Споделяйте всичко, което ви вълнува. Вие сте ги избрали на този пост и те трябва да ви се отчетат. На самите евродепутати пожелаваме много труд, много енергия и голяма помощ за българския фермер – той се нуждае от това.

Овцевъд & Козевъд – Тоня Мишева

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Овцевъд & Козевъд!

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук