Овцевъд и Козевъд

Комарите вече са при нас

След мухите, дойде реда и на комарите. Тази година сякаш са по-малко, но популацията се увеличава всеки ден, така че, гответе лампите и дезифектантите. Докато при хората може да минем с някоя и друга хрола, то при животните, някой път ухапването е фатално, както стана при нодуларния дерматит. Комарите не само прииждат, но започват и да увеличават и размерите си.

Последните открития на ентомолозите са – нов вид  комари с размах на крилете от 11,15 сантиметра, докато обикновеният представител на този вид не надвишава осем сантиметра. Тази информация идва от Китай.

Те твърдят, че този екземпляр е най-големият в света, сред този вид насекоми. Комарът е намерен в планините на югозападната провинция Съчуан през август миналата година, по време на специално организирана експедиция. За такива гиганти комари има сведения още от 1876 г. Обикновено размерите на крилата им са около 8 сантиметра. Въпреки факта, че такива комари са плашещи, те не принадлежат към категориите кръвосмучещите, не летят добре и не представляват  опасност за хората. В Музея на насекомите в Западен Китай,  намереният комар ще бъде представен на обществеността, в този музеи се съхраняват   над 700 000 насекоми от 40 страни.
източник:nydailynews

Exit mobile version