У нас обещават, в Гърция искат

0

Май трябва да се учим от гръцките фермери. У нас, преди избори политиците се срещат с хората и обещават.
В Гърция е по-различно. Само една седмица преди изборите Федерацията на животновъдите в Тесалия, изпрати своето послание до партиите. Не до конкретна партия, а до всички партии. Фермерите искат от политиците да вземат позиция  по наболелите въпроси на животновъдството – по отношение на контрола върху вноса на овче и козе мляко, вноса на месо, данъците на производителите, осигурителните вноски и допустимите пасища.

В писмото, което животновъдите са изпратили до всички партии се казва следното.

 ….. Днес,  събота, 22/06/2019, се проведе Съвет на  Федерацията на животновъдните сдружения и животновъдите в региона на Тесалия. Основната тема на дискусията бе да се изпрати писмо до кандидат-партиите на предстоящите парламентарни избори с позициите на федерацията и какво ще правят партиите след изборите. 

 • Контрол на границата за всяко внесено овче и козе мляко и неговото неизползване при производството на продукти със ЗНП. След три поредни години на ниски изкупни цени, на овче и козе мляко, хиляди овце и кози са заклани, докато от друга страна в Гърция не е спряло млекопроизводство. Също така призоваваме за пълна защита на марката “Фета” в търговските споразумения на ЕС с други страни, както пармезана и рококо.
  Какво възнамерявате да направите? 
 • Много от внесените агнета и ярета се кръщават като гръцки, и цените на гръцкото месо падат. От есента на 2017 г. е приет Закон за регистриране на пунктове за продажба на месо, но все още не е приложен.
  Какво възнамерявате да направите?
 • Намален данък върху животните. Ние искаме помощта от ЕС да не се облага с данък и намаляване на данъчните ставки. И накрая, искаме намаляване на производствените разходи с намалено селскостопанско гориво и електричество в селските райони.
  Какво възнамерявате да направите? 
 • Намаляване на осигурителните вноски и отделянето на осигурителните вноски от дохода.
  Какво възнамерявате да направите?
 • Имаме сериозен проблем с допустимите пасища и досега не са направени планове за управление на изкореняването, в резултат на което съществува риск помощта на ЕС да бъде изгубена в бъдеще.
  Какво възнамерявате да направите?

Федерация на животновъдите от Тесалия.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук