200 милиона прасета под ножа

1

Много пъти сме писали, че най-големия производител в Света на свинско месо е Китай и повече от половината прасета в света се отглеждат също в Китай. Заболяването Африканска чума по прасетата, се оказа изключително упорито заболяване. В противовес на полаганите изключителни усилия за ликвидирането на заболяването, то сякаш става все по-упорито и завладява все по-големи площи. Нашите съседи от Север, вече една година не могат да го ликвидират. В крайна сметка, убитите свине надхвърлят над 300 000 броя.

През последните месеци, заболяването смело и победоносно влезе в Азия. Вече са заклани повече от един милион прасета през миналата година.  В момента китайските власти решават, дали  да направят решителна стъпка, като заколят още 200 милиона прасета в отчаян опит да изкоренят тази заразна болест. През последните седмици броят на случаите на АЧП в Монголия, Северна Корея и Хонконг са се е увеличили. Според ООН идва реда на Филипините и Лаос.

Това е най-голямата епидемия на животинска болест, която някога е имало на планетата … Болестта на шап и болестта луда крава изглежда са нищо в сравнение с това, което се случва сега. И нямаме начин да я спрем. Тъй като няма ваксина за чума по свинете, единствената възможност да има  контрол е клането на заразените животни.
Според експертите, Китай ще трябва да убие до 200 милиона прасета.

Овцевъд & Козевъд

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Овцевъд & Козевъд !

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук