Контрольори в ареста

0

Всеки месец публикуваме сводката на БАБХ за резултатите от направените проверки и наложените санкции на некоректните. През последните месеци от докладите се вижда, че хората са „натиснали „педала” и некоректните се наказват.

Изведнъж обаче този рейтинг се срина.
За деня са задържани двама служители на БАБХ. И то не какви да е служители – Главен инспектор и Началник отдел. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията по храните. Оттам допълниха, че двамата служители са отстранени от работа.
Цената на доброто име на агенцията е оценено на две торби сирене и 1000 лева – това не е рушвет, а изнудване на собствениците на мандра и ферма от Пловдивско.

„ОД на МВР – Пловдив води разследване по случая. Днес се очаква Окръжна прокуратура – Пловдив да повдигне обвинения за подкуп“ – пише още в прессъобщението на Агенцията.

Задаваме си въпроса. Готови ли сме да се справим с предизвикателствата на многото наредби и правилници в животновъдството. Сега вече не става дума за компромис, а за подкуп и изнудване и то в “най-тънкия”сектор, защото той трябва да изхранва здравословно нашият народ.

Овцевъд & Козевъд

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Овцевъд & Козевъд!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук