Испания – море от козе мляко

3

Наистина. Тази година испанците ще напълнят с козе мляко един басейн с капацитет от 520 хил. т. За да бъдем точно разбрани, това количество мляко е малко под количеството мляко, което обработват нашите мандри целогодишно от всички категории животни.

Ще стигнем и до цената. Спокойно.
До края на април се сключват договорите между производителите на козе мляко и млекопре-работвателите. Подписани са дого-вори за изкупуването на 520 хил.т козе мляко, като през април са подписани нови договори за 36 хил. т мляко.

От тези 520 хил.т мляко – 222 хил.т ще бъдат продадени на коопе-ративи, а останалите 298 хил.т ще бъдат продадени на млечната промишленост. Очаква се производството на козе мляко да се увеличи с 6.5% в сравнение с 2018 г, когато е произведено 488 хил. т козе мляко.
До края на април 5827 козевъди са подписали договори за продажба на мляко. Ако някой си мисли, че доиш, продаваш и вземаш парите, когато си искаш, просто се лъже много. Дисциплината и спазването на Договора са най-важните точки от успеха на испанските козевъди.

Предполагаме, че някой ще направи забележка – къде остана цената  на млякото. Факта, че има мераклии да отглеждат кози, да произвеждат много мляко, да увеличават годишното производство, се дължи най-вече на цената.

Пазарът на козе мляко консолидира увеличението на цените. За това даде сигнал последните изкупни цени през 2018 г, когато имаше увеличение на цените. Това беше и нормално, защото през предните няколко години имаше ход надолу на цените. Първите ангажименти, подписани между производителите и преработвателната промиш-леност, са най-интересни за  земеделския производител. За първото тримесичие на годината цената е 0.781 евро за кг козе мляко. За второто тримесечие, цената е вече 0.721 евро за кг мляко. През второто тримесечие обикновено цените са най-ниски, поради увеличеното производство през този период.

Фермерите очакват падане на цената до 0.7 евро за кг. За втората половина на годината се очаква котировките да бъдат 0.811 цента за кг.

източник: abc.es

 

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. Дано го прочетат Танева и Порожанов и другарите преди тях.Докато хората имат свръх производство ние имаме свръх намалено производство. Точно благодарение на тези идиоти.То не бе закони и закончета,не бе животни на хартия, не бе Чума само че я няма,а целта беше животни да няма.Нямаш право в населеното място,а да Пръскат по улицата имат право, защото който все още има някоя животинка Трябва да хвърка по улицата и се оплакваме че ядем Палмово масло-Заслужаваме го.Затова хората имат- и ние имаме Мафиоти и Беззаконие-Блажени са Вярващите!!!!

  2. При нас е обратно родното да се ликвидира за да върви тяхното

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук